2008/04/15

Mutassuk be városunkat a nagyvilágnak!

A Webvidék a Transindex és az eTransylvania Egyesület interneten zajló versenye, amelyen azon települések csapatai vehetnek részt, ahol van eTransylvania Pont. A legtöbb 15 fős csapatoknak hetente kell teljesíteniük egy-egy, a település múltjához, jelenéhez vagy jövőjéhez kapcsolódó próbát.
A csapatok csütörtökönként 12 órakor kapják meg az új feladatot a Webvidék.ro oldalon, a próba teljesítésére hat nap áll rendelkezésükre – azaz szerdán 12 óráig tölthetik fel megoldásaikat a webvidek.ro-ra. Ezt követően a zsűri értékeli a megoldásokat, ebből illetve a közönségszavazás eredményeiből alakul ki a sorrend. Egy forduló 3 próbából áll, ezt követően hirdetjük ki a forduló győztesét. A csapatok négy fordulón (azaz 12 próbán) keresztül versenyeznek. A heti próbákon kívül a verseny részét képezi 3 állandó próba is, ezeket a verseny végéig, azaz július 26-ig kell megoldaniuk a csapatoknak. A legtöbb pontot összesítő település csapatáé lesz a Webvidék nagydíja.
A verseny célja, hogy bevezessük a vidéken élőket az internet aktív használatába, a tartalomgyártásba. Reményeink szerint a verseny végéig egy alternatív, őszinte kép alakul ki a résztvevő településekről, amely új megvilágításba helyezi az erdélyi vidéket, hozzájárul az Erdélyről kialakult kép árnyalásához. A településeknek eddig nem volt lehetőségük őszintén megmutatni magukat az interneten, ezen változtat a Webvidék.
A webvidék során a saját települések bemutatásával kapcsolatos szöveges es fotós feladatok várhatóak. Ezek általában nem lesznek időigényesek, hiszen mind a fotók száma, mind pedig a szöveg terjedelme korlátozott. A lényeg a kreativítás, nem pedig a kőkemény munka. A feladatokat heti bontásban kapja a csapat, így mindig lesz arra elég idő, hogy a csapattagok kitalálják és összehangolják a megoldásokat.
Kézdivásárhelyen a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban működik eTransylvania Pont, ezért a versenybe való részvételért a könyvtárban személyesen, vagy emailben: kezdikonyvtar@clicknet.ro várjuk mindazok jelentkezését, akik szeretnének játszani.
További információ a http://www.webvidek.ro/ címen.
A verseny időtartama: április 24-július 16.

Nincsenek megjegyzések: